FAQ

Hvad betyder mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd er et bredbånd, som du har mulighed for at tage med overalt. I en hurtigt skiftende og varierende hverdag er det vigtigt med de nødvendige værktøjer, hvis du skal arbejde effektivt og holde dig opdateret. Her er mobilt bredbånd et fantastisk redskab. Her har du nemlig mulighed for altid at være online, så du kan være dér, hvor det hele sker – hele tiden og uanset hvor du er. Der er rigtig mange internetudbydere på markedet det kan derfor være svært at finde frem til den rigtige. Vi har derfor lavet en guide, for at hjælpe dig med at finde det billigste mobilt bredbånd.

Hvad betyder fastnets bredbånd?

Fastnets bredbånd er et bredbånd som bruger faste ledninger, i modsætning til mobilt bredbånd, som kan bruges overalt når som helst.

Hvad er fibernet?

Fibernet er internet som leveres via det man kalder lyslederkablet, de er designet til at transportere data som lysimpulser langs det indre af fiberens kerne – de er også kaldet optisk fiber. Forskellen til almindeligt bredbånd er, at internetsignalet leveres via disse kabler, som kan køre højere hastigheder end traditionelle bredbåndskabler. Fibernet er et bredbånd med ekstrem høje hastigheder og derfor den perfekte internetforbindelse til den datakrævende familie, eller enhver anden, der godt kan lide at se TV2 play og Netflix, lytte til musik eller spille store online spil, uden at skulle tænke på, at internettet bryder sammen.

Hvad er Mbit?

Mbit/s er en måleenhed man bruger for at regne hvor hurtigt data transmitteres. Man regner ofte Mbit i hastigheden: megabit pr. sekund. Dette betyder at et bredbånd med  1 Mbit/s overfører 128 kilobyte hvert sekund. Desto mere krævende du er med dit bredbånd, jo mere Mbit/s skal du vælge. Skal du kun bruge det til at læse mails, gå på Facebook og surfte lidt på internettet, så kan du sagtens nøjes med kun 10 Mbit/s. Men hvis du derimod, gerne både vil streame Netflix, spille store online spil og dele det med andre, så skal du nok overveje et større bredbånd.

Hvad er en router?

Kan jeg få fibernet?

Kan jeg få bredbånd?

Hvordan skifter jeg internetudbyder?

Hvordan virker bredbånd?

Hvad betyder download og Upload?

Download og upload er to begreber som du ikke kommer udenom, når du skal til at vælge nyt bredbånd. Når man taler om internet hastigheder, taler man ofte om Download og upload hastigheder. Det er de hastigheder, der er afgørende for hvor hurtigt dit internet kører. Det er derfor en god ide, at vide hvilken hastighed du skal bruge til dit nye bredbånd. Du har sikkert hørt dem flere gange. Men det står måske ikke for alle helt klart hvad de to udtryk dækker over.
Er du en af dem, som ikke er helt sikker på hvad de dækker over, så har vi her nedeunder lavet en klar definition af de to begreber, og hvorfor download hastigheden ofte er højere end upload hastigheden m.m.

Hvad er upload hastighed?

Upload hastighed er den hastighed som det tager din computer at sende data til internettet. Denne data kan fx være, når du uploader noget til Facebook. Og hvor hurtigt dette billede er uploadet på Facebook afhænger af upload hastigheden. Altså jo bedre upload hastighed, jo hurtigere uploader din computer dataen.

Hvad er download hastighed?

Download hastigheden er så den hastighed det tager din computer at hente data fra internettet, dvs. den modsatte vej ift. upload. Denne data kan fx være, når du henter et program fra internettet, fx downloader Spotify eller Office 365 ned på din computer, så er det download hastigheden der afgør hvor hurtigt dette bliver downloadet.

Forskellen på fiberinternet og bredbåndsinternet

Forskellen på almindeligt bredbånd og den mobile udgave

De mest populære udbydere

Hvad skal jeg vælge?

Hvad er COAX

Hvad er DSL

 

 

Rul til toppen